Biografie

portret okt 2017 edit4

Robert Weijers (Nijmegen, 1976) is radiomaker en (audio)columnist.

Op zijn vijftiende debuteerde hij op de radio met het geluidskunstwerk “Turbo”, dat uitgezonden werd in De 1% Regeling van de VPRO. De volgende jaren zou hij diverse kleine auditieve bijdragen leveren, waaronder een optreden in Nachtzusters.

In de periode 1993-7 volgde hij de deeltijdopleiding aan Schrijversvakschool ’t Colofon, met dramaschrijven als specialisatie. Toen hij niet door mocht naar het examenjaar, besloot hij zijn pijlen te richten op een universitaire studie. Aan de UvA studeerde hij uiteindelijk in 2002 af als MA in de Engelse letterkunde, met een scriptie over Afro-Amerikaanse literatuur en cultuur.

Ondertussen maakte hij de 30-delige rubriek “Mijmeringen van de bedrand” (2000-1) voor het radioprogramma De Avonden (VPRO) en ontpopte zich vervolgens als audiocolumnist bij homosite Rozerijk.nl van de NPS met “Van oor tot oor” (2003-6).

Vanaf 2006 maakt hij audiocolumns, jingles en programma’s voor MVS Gaystation (Radio Salto, Amsterdam), waaronder vanaf augustus 2013 het maandelijkse programma Kulti Kulti.

Lees hier een interview voor de Gaykrant: http://www.degaykrant.nl/2018/06/04/robert-weijers-profielhbt/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: